Bil spørgsmål og svar

l køre på reserveHvor langt kan en bitank?

l køre på reserveHvor langt kan en bitank?

Det er et spørgsmål, som mange bilejere stiller sig selv, når de er ved at løbe tør for benzin på vej til en tankstation. Men hvor langt kan en bil egentlig køre på reservetank?

Reservetankens størrelse

hvor langt kan en bil koere paa reservetank

Reservetankens størrelse varierer fra bil til bil. Nogle biler har en større reservetank end andre, og derfor kan de køre længere på reserven. Men som tommelfingerregel kan man sige, at en bil kan køre omkring 50-100 kilometer på reservetank.

Undgå at køre på reservetank

Det er dog altid bedst at undgå at køre på reservetank, da det kan være farligt for både bilen og føreren. Når bilen er ved at løbe tør for benzin, kan der nemlig komme luft ind i brændstofsystemet, hvilket kan beskadige bilen og gøre det svært at starte den igen.

Sådan sparer du på benzinen

hvor langt kan en bil koere paa reservetank

For at undgå at løbe tør for benzin og skulle køre på reservetank, er der flere ting, du kan gøre for at spare på benzinen:

  • Kør jævnt og undgå at accelerere og decelerere unødvendigt
  • Hold dækkene korrekt oppumpet
  • Sluk for motoren, når du holder stille i mere end et minut
  • Undgå at køre med tagboks og andre unødvendige ting på taget
  • Brug gearskift-indikatoren og skift gear ved de anbefalede omdrejninger

Kontakt siden

Hvis du har spørgsmål til din bils brændstoføkonomi eller andre bilrelaterede spørgsmål, kan du altid kontakte os på kontakt siden.

Opsummering

En bil kan typisk køre omkring 50-100 kilometer på reservetank, men det er altid bedst at undgå at køre på reserven, da det kan være farligt for både bilen og føreren. Du kan spare på benzinen ved at køre jævnt, holde dækkene korrekt oppumpet, slukke for motoren, når du holder stille i mere end et minut, undgå at køre med tagboks og andre unødvendige ting på taget og bruge gearskift-indikatoren og skifte gear ved de anbefalede omdrejninger.

 

Published by Nummerplade redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *